2015. március 31., kedd

Miss Volcano

Régóta érlelgettem egy ötletet; színes lámpagyöngyöket kombinálni fekete lávakővel. Most végre sikerült olyan lávakő golyókat találnom, amik megfeleltek az elképzeléseimnek.
Íme hát a sorozat első tagja, ami a totális ellentétekre épül: színes és fekete, fényes és matt, természetes és ember alkotta...
A lánc épp olyan hosszú, hogy a színes bogyó szépen felfekszik a nyak alatti gödröcskébe.
Már a Meska boltomban is!
I have been planning this combo for a long time; my colourful lampwork beads combined with black lava stone.
This is the first necklace I made; it is all about controversies: balck and colourful, shiny and matte, natural and man-made...



2015. március 28., szombat

Piroskák

Nem tűntem el, csak nagyon beszippantott a készülődés a hétvégi vásárra; remélem sokan eljöttök!
Azért mutatok is valamit; az új kollekcióm első darabja, nem is tudom minek nevezzem, nekem olyan flamencó-s, pipacsos trombitavirágnak tűnik leginkább smile hangulatjel Vigyázat, jönnek a többiek is!
I haven't got lost, but preparing for this weekend's fair kept me superbusy these days.
I am still going to show you something; it is the first example of my new collection; a poppy-like flower in flamenco colours.
Beware, new ones are on the way!


2015. március 26., csütörtök

Vasárnap az Iparművészetiben

Március 29-én (reggel 10-től este 6-ig) élőben is találkozhattok az ékszereimmel az Iparművészeti Múzeum vásárán! 
Gyertek, jó lesz!

2015. március 21., szombat

Páváskodtam!

Ez is madár, csak kicsit másképp!
A pávatoll káprázatos mintája ihlette ezt a szettet; saját olvasztású lámpagyöngyök csiszolt cseh kristályokkal és sterling ezüsttel házasítva.
Birds again, but a bit differently this time...
This set was inspired by the amazing colours of the peacock; for the bracelet and matching earrings, I used my own lampwork beads, Czech faceted crystals and sterling silver findings.


2015. március 7., szombat

Aranymálinkók!

Köszönöm a hatalmas aktivitást, amit a karkötős Facebook játékom generált; a hagyományos (papírcetlis) sorsolás nyertese ezúttal Triniti Backzdug lett; ha itt olvasnád, kérlek küldj egy emailt a címeddel, hogy postázni tudjam a nyereményed!
Gratulálok a nyertesnek; a többiek pedig ne csüggedjenek, ígérem, lesz még ilyen ;)

És akkor a mai fotóról:
Tavaly nyáron lakott a kertünkben egy sárgarigó pár; nagyon félénk madarak, így kezdetben csak a jellegzetes énekükből tudtam, hogy itt vannak, aztán a fiókák körüli pörgésben fel-fel tünedeztek néha mégis.
Pár napja megint hallani véltem őket, meg is örültem, de aztán kiderült, vaklárma volt az egész...a wikipédián kiokosodtam; a sárgarigók csak május végén érkeznek hozzánk, és augusztusban már huss, ismét útra is kelnek (van aki meg sem áll Madagaszkárig).
Azért készült egy sárgarigós fülbevaló mégis, aranyszín cseh csiszolt gyöngyökkel és ezüst akasztóval.
Tudtátok egyébként, hogy a sárgarigót régen aranymálinkónak hívták?
Last summer we had a pair of golden orioles in our garden; first we could only hear their song (they are rather shy) but then we got a glimpse of them too.
A few days ago I thought I heard them sing again, but I was wrong; as I learned on wikipedia, these birds only come to Hungary in May and stay here only for a few months.
Anyway, I still made two golden-oriole shaped lampwork beads which were transformed into these earrings.

2015. március 5., csütörtök

Visszaköltözöm!

Hát igen, van az úgy az ember életében, hogy egy-egy lépéséről utólag kiderül; talán kicsit elhamarkodott volt.
Természetesen továbbra is jelen leszek gyöngyeimmel a Facebook-on, tehát nem teljes "hátra arc"-ról van szó, de tanulmányozva a social media legfrissebb tendenciáit, arra jutottam, hogy mégiscsak kell egy saját kis kuckó, ahol biztosan mindig mindenki megtalál, aki kíváncsi rám. Tehát maradok, itt is.
Na de térjek már a lényegre!
Tekintettel a bűvös első 100 követő elérésére, játékot hirdettem a Facebook-on; azok közt a kedves olvasók közt, akik megosztják legutóbbi posztomat, az alábbi vidám, tengerpartos karkötőt sorsolom ki.


Tehát játékra fel! Eredményhirdetés szombaton!
https://www.facebook.com/HidvegiBorbalaLampagyongyok