2010. június 20., vasárnap

Szakmai ártalom

A Múzeumok éjszakáját szombaton a budai várban töltöttük.
A Csík zenekar koncertjét követően megjártuk a Történeti és a Hadtörténeti Múzeumot, illetve a Széchenyi könyvtárat; bár a Labirintust és a Sziklakórházat a kígyózó sorok miatt inkább kihagytuk, mégis remek kis estét tudhatunk magunk mögött.
A szerencsés véletlen folytán nálam volt a kisebb, "kattintgatós" fényképezőgépem, hát nem fogjátok kitalálni, miket fotóztam én éjnek évadján a Történeti Múzeum vitrinjeiben ;)


A vitrin előtt állva szinte beleborzongtam a gondolatba, hogy valaki, sok-sok emberöltővel ezelőtt, szinte ugyanolyan technikákkal már olyan üveggyöngyöket készített, mint napjaink lápagyöngykészítői.
Azt hiszem ez a kép bekerül majd a könyvbe is ;)

2 megjegyzés:

  1. Ez tényleg hátborzongató:) Én már nagyon várom ezt a könyvet. Szerintetek kb. mikorra lesz kész? Talán a nyár végére?
    Bocsi, hogy kérdezgetek, de mindig attól félek, hogy megjelenik és elkapkodják az összeset és én nem tudom megvenni...

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jóóóó, nem is gondoltam volna, hogy itthon is van élőben látható üveggyöngy, vagy kitudja miből készült gyöngy.:-)
    Fantasztikus!!!!:-D

    Mondjuk Bori, Te biztosan tudod ezeket az információkat, de akit érdekel elkezdtem egy sorozatot az üvegről, és az ékszerekről...mikor 3-4 hónapja a blogom indult. Igaz abba maradt,el is felejtettem. Sajnos csak Egyiptomról és Rómáról szedtem össze pár infót a netről, kis összefésülés szerű iromány. Akit érdekel itt megnézheti:

    Egyiptom:
    http://kinemaglass.blogspot.com/2010/02/az-uveg-mint-anyag-az-ekszerkeszitesben.html

    Róma:
    http://kinemaglass.blogspot.com/2010/03/az-uveg-mint-anyag-az-ekszerkeszitesben.html

    Én is nagyon várom már a könyveteket!:-))

    VálaszTörlés