2014. január 9., csütörtök

Üveg, másképp...

Kissé beszippantott az ünnepek előtti hajtás, no meg egyéb, ház körüli projektek, de most már vígan ülök jól megérdemelt babérjaimon...És végre van időm többek között fotózni, és blogot frissíteni is. Íme legújabb büszkeségem, kis házunk kis konyhájának újdonatúj mozaik padlója. Hát igen, ez is üveg, csak kicsit másképp...


A minta az csak úgy jött...csak azt tudtam, hogy valami mandalásat akarok, aztán előkerült a nővéremék házfelújításakor gondosan megmenekített, lukas közepű, halványsárga csempedarab; és akkor már tudtam, hogy ez lesz mindennek a közepe :) a többi meg már jött, a kidobásra ítélt de szintén megmentett, kalapáccsal összetörögetett olasz konyhacsempe mintadarabok, a kilóra vett kínai üvegmozaik, és végül a Duna-parton egyesével összegyűjtött lapos kavicsok.
Mit szóltok?
Az utolsó szentendrei "zsákmányszerzés" során nem bírtam magammal, hát igen, a dunai kavicsok közé bekerült egypár üvegszilánk is...ezeket nem a padlóba építettem be, hohó, egészen másfajta terveim vannak velük, legközelebb megmutatom, mifélék!


4 megjegyzés: