2010. május 16., vasárnap

Frida közelebbről

Nézzétek el nekem az önismétlést, tudom, hogy ezt a láncot egyszer már megmutattam a mexikói közös alkotás apropójából, de annyira a szívem csücske lett ez a darab (aminek a stílusa egyébként homlokegyenest ellenkezik minden eddigi kreációmmal) hogy szenteltem neki még egy bejegyzést.


Ez az első portrés lámpagyöngy, ami kikerült a kezeim közül; a lánc egyébként még két másik saját gyöngyöt is tartalmaz, de persze a hangsúly Fridán van :)
Bevallom, nem a képei miatt szeretem Fridát... úgy két éve láttam az életét feldolgozó filmet Salma Hayek főszereplésével, akkor lopta be magát a szívembe végérvényesen ez az élet-igenlő, öntörvényű, bajszát és bozontos szemöldökét büszkén felvállaló, extravagáns nő, akitől azt hiszem lenne mit tanulnunk.
Annyira felbuzdultam egyébként ezen a láncon, hogy tervbe vettem, a történelem több, számomra kedves nőalakját is megmintázom majd egy-egy ékszer formájában.

3 megjegyzés:

 1. Én mindig örülök a több infónak.:-) És persze várom a többi női arcokat...

  VálaszTörlés
 2. Szeretem Frida Kahlo képeit nagyon
  Te meg tök ügyes vagy, hogy megmintáztad
  és az ötlet nagyon jó, hogy másokat is megalkoss
  Anyukám barátnője a mexikói magyar nagykövet és tervezi egy magyarországi Frida kiállítás segítését, szervezését, ezt majd oda kellene vinni, ha egyszer lesz

  VálaszTörlés
 3. Sziasztok Lányok!
  Örülök, hogy tetszik a lánc, Nóri, ez nagyon jó lenne, szólsz majd, ha esetleg aktuálissá válik a dolog? :)

  VálaszTörlés