2012. augusztus 17., péntek

Macrame reinvented

A long time ago macrame was very fancy amongst my friends and myself; we would make bracelets, belts and all sorts of items using natural hemp string. Then somehow I forgot all about this technique; until recently, when I realized that macrame and natural string is again becoming very popular. Although I usually combine my lampwork beads with sterling silver components, I thought I would give it a try and make a simple macrame wristlet using one of my beads. Here is how it turned out.
Réges régen nagy népszerűségnek örvendett a makramézás barátnőim körében; karkötőket, öveket, és minden egyéb elképzelhető dolgot csomóztunk magunknak spárgából...aztán a nagy hév alábbhagyott, és valahogy feledésbe merült az egész móka. Egészen mostanáig! A közelmúltban örömmel konstatáltam, hogy kezd újra divatba jönni a makramé; és bár ékszereimhez általában valódi ezüstöt használok, most kipróbáltam, hogyan mutatna egy lámpagyöngyöm színes viaszolt szállal összedolgozva. Az első kísérlet eredménye ez a lila virágos karkötő. Szerintem lesz folytatás :)

3 megjegyzés:

 1. Most jutottam nethez, és jól esik látni a szépségeket! Szerintem is érdemes elővenni a régi technikákat! Mint a példa mutatja.
  Jutka

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm Jutka!
  Az ünnepek alatt annyira belelkesültem, hogy készítettem még pár ilyen karkötőt...képek hamarosan!

  VálaszTörlés
 3. eToro is the ultimate forex trading platform for rookie and established traders.

  VálaszTörlés