2012. augusztus 17., péntek

Macrame reinvented

A long time ago macrame was very fancy amongst my friends and myself; we would make bracelets, belts and all sorts of items using natural hemp string. Then somehow I forgot all about this technique; until recently, when I realized that macrame and natural string is again becoming very popular. Although I usually combine my lampwork beads with sterling silver components, I thought I would give it a try and make a simple macrame wristlet using one of my beads. Here is how it turned out.
Réges régen nagy népszerűségnek örvendett a makramézás barátnőim körében; karkötőket, öveket, és minden egyéb elképzelhető dolgot csomóztunk magunknak spárgából...aztán a nagy hév alábbhagyott, és valahogy feledésbe merült az egész móka. Egészen mostanáig! A közelmúltban örömmel konstatáltam, hogy kezd újra divatba jönni a makramé; és bár ékszereimhez általában valódi ezüstöt használok, most kipróbáltam, hogyan mutatna egy lámpagyöngyöm színes viaszolt szállal összedolgozva. Az első kísérlet eredménye ez a lila virágos karkötő. Szerintem lesz folytatás :)

2 megjegyzés:

  1. Most jutottam nethez, és jól esik látni a szépségeket! Szerintem is érdemes elővenni a régi technikákat! Mint a példa mutatja.
    Jutka

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Jutka!
    Az ünnepek alatt annyira belelkesültem, hogy készítettem még pár ilyen karkötőt...képek hamarosan!

    VálaszTörlés