2010. január 18., hétfő

Téli örömök

Megkockáztatom, hogy sok ellenséget fogok szerezni magamnak a következő kijelentéssel, de el kell mondanom, hogy én szeretem a telet, és kifejezetten örülök ennek az egész nap zuhogó hónak ;)
Nem, nem származom eszkimó ősöktől, sőt, kifejezettem fázós fajta vagyok, de nem tehetek róla, szeretem, ha az évszakok annak rendje és módja szerint "viselkednek".
Elszomorít, hogy sokan nem tudnak mit kezdeni a téllel, főleg a karácsony elmúltával, és sürgetnék a tavaszt, holott ennek az időszaknak is megvan a maga létjogosultsága.
Gondoljunk csak bele, milyen fontos a hótakaró az őszi vetésnek, és milyen jó, ha a téli fagyok elpusztítják a növények kártevőit, gombáit, hogy a kullancsokról már ne is beszéljek.
Tanuljunk meg valamilyen téli sportot, vagy csak sétáljunk egy nagyot a frissen ropogó, szűz hóban, próbáljuk meg bekapni a nagyobb pelyheket, és máris más szemmel látjuk ezt az egész tél-mizériát!
A fotók vasárnap Budakeszi közelében készültek.

3 megjegyzés:

  1. lelki társamra leletem?
    eddig MINDENKI hülyének tartott a télimádatom miatt, csak a fiam nem. mondjuk ő csak olyan szempontból számít, hogy a vérem, a gyerekek mind imádják a telet. szóval javítva, eddig minden felnőtt ismerősöm hülyének tartott ezért.

    VálaszTörlés
  2. A hó szép. Értem? :)

    Egyébként meg ne zavarjon, hogy ki mit hadovál össze: az időjárásról beszélünk. Az aktuális általában nem tetszik az emberek nagy részének, de szerencsére nincs beleszólási lehetőségünk az időjárásba :D

    VálaszTörlés
  3. Jó érzés tudni, hogy nem vagyok egyedül :)

    VálaszTörlés