2012. augusztus 24., péntek

The Universe in a bead

I have wanted to try this a long time ago and finally got to it :) The bead is made of transparent dark blue Moretti glass rods, decorated with fine silver, and encased with clear glass. I love the shades of ivory and turquoise that are the result of the chemical reaction between the glass and the silver foil; this lampwork bead reminds me of sweet summer nights, with millions of stars sparkling above us.
Végre eljutottam oda, hogy kipróbáljam ezt is! A sötétkék Moretti üvegből készült lámpagyöngyöt ezüst fóliával dekoráltam, majd víztiszta átlátszó réteggel vontam be; az eredmény az apró ezüst csillámok, valamint az elefántcsont és a türkiz különböző árnyalatainak finom örvénye lett; engem a csillagos nyári égboltra emlékeztet, valahányszor ránézek. Ezt a konkrét darabot a páromnak készítettem, de már nagyon viszket a tenyerem, hogy még több ilyen gyöngyöt olvasszak.

3 megjegyzés:

  1. Ez gyönyörű!
    Egy hasonló, általad készített, zöld színű "Mikrocosmos" gyöngyöm nekem is van, amit nagyon szeretek.

    VálaszTörlés
  2. Köszi lányok!
    Emlékszem a Microcosmosra Anett :) a kémiai reakciók tényleg ott is hasonlók voltak. Na, most, hogy eszembe juttattad, lehet, azzal az üveggel is játszom egyet újra.

    VálaszTörlés